GND mijlpaal

GND mijlpaal

Half miljoen nieuwe GND-garantielabels geplaatst

Sinds de introductie van het nieuwe GND-garantielabel, zijn er al een half miljoen deuren voorzien van dit label. Dat is een verdubbeling in iets meer dan een jaar tijd. Door de QR-code op het label te scannen, is direct te zien in welke zekerheidsklasse de deur-kozijnset valt en wat de prestaties zijn op het gebied van brand-, rook-, geluid- en inbraakwerendheid.

Via de QR-code op het GND-garantielabel aan de scharnierzijde van de deur is uit te lezen of het om correct toegepaste, gecertificeerde deur/kozijnelementen gaat en welke gewaarborgde prestatiegarantie en levensreddende functies de deur biedt. Bovendien is de herkomst van de deur eenvoudig af te leiden. Dat is bijvoorbeeld handig om te weten bij onderhoud of herplaatsing van een deur.

Tijdens controles of inspecties, kan met één simpele handeling de prestatie en kwaliteit van de deur worden achterhaald en zijn de randvoorwaarden van de deur in de praktijk eenvoudig en snel te beoordelen.

Gebouweigenaren vinden het belangrijk om inzicht te hebben of hun gebouw voldoet aan de wet en regelgeving. Dit is een belangrijke pijler in de bepaling van de marktwaarde en onderlegger voor verzekeraars. De GND labeling geeft op eenvoudige manier toegang tot deze waardevolle informatie.

GND DEUREN  Zeker goed!

www.gnd.nl

GND is de overkoepelende organisatie van toonaangevende Nederlandse deurenfabrikanten. De aangesloten deurenproducenten maken zich samen sterk voor optimale kwaliteit en prestaties van binnen- en buitendeuren, het bevorderen van het vertrouwen tussen fabrikanten en hun afnemers en maatschappelijke thema's als veiligheid en duurzaamheid.

Terug naar overzicht