LenteAkkoord

LenteAkkoord

in de uitgave van LenteAkkoord december 2015 volop aandacht voor natuurlijke overstroomvoorziening zoals mede ontwikkeld door Houtindustrie 'Ideaal' B.V.

Deurenfabriek Ideaal en kozijnenfabriek Andusta hebben samen met woningstichting Ymere een nieuw type kozijn ontwikkeld voor de renovatiemarkt. Dit zogenaamde ventilatiekozijn is dé oplossing bij problemen met de vraaggestuurde ventilatie binnen de verschillende ruimtes van de renovatiewoningen.

Er is gekozen voor een aanpassing in het kozijn, waardoor de standaard deurmaten gehanteerd blijven. Iets wat binnen de huursector van groot belang is.

Het initiatief is gekomen vanuit Woningstichting Ymere. Ymere ondervond diverse problemen bij het oplossen van ventilatievraagstukken in renovatieprojecten. Bij één van deze renovatieprojecten was het een vereiste dat de doorstroom niet onder, maar boven de deur langs plaatsvindt.

De gecreërde oplossing is niet alleen praktisch. Ook esthetisch gezien vormt het ook nog eens een goed afgewerkt geheel. Bijkomend voordeel van dit kozijn is dat de comfortbeleving van de bewoner veel beter wordt en koude voeten tot het verleden behoren!

Het nieuw ontwikkelde kozijn, zo is de verwachting, zal hoge ogen gooien in de renovatiemarkt.

uitgave LenteAkkoord december 2015

Terug naar overzicht